Acum 5 ani m-am mutat pe meleagurile unde mi-am trăit adolescența, pentru restul vieții.
𝗩𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝟭.𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗘𝗨𝗥
Membru fondator PLUS (inactiv atunci), am observat la Cisnădie, slăbiciunile candidatei USR cu care PLUS era în alianță. Criteriile de merit și valorile scrise în statut, care trebuiau respectate în alegerea candidaților, erau călcate în picioare.
Atât s-a putut!
AM ALERTAT intern în forurile alianței cât am putut și anul 2024 a dovedit că AM AVUT DREPTATE, despre gradul de coruptibilitate ridicat al candidatei (nu are sens să amintesc de ce, internetul este plin). În 2024, candidata la primar ajunsă consilier local, a votat pentru vânzarea unor terenuri de 1.1 milioane de euro și a demisionat a doua zi din consiliu.
𝗥𝗼𝗯𝗲𝗿𝘁 𝗞𝗿𝗮𝗳𝗳𝘁
Ca cetățean implicat cu gândul la nevoia alegerii unor oameni corecți, greu coruptibili, am identificat opțiunea potrivită pentru Cisnădie la acel moment. Robert Krafft.
Fiind în partidul PLUS, unde nu era interzis să susținem candidați de la alte formațiuni, l-am sprijinit personal, tacit - adică n-am făcut tam-tam.
Am mers în campania electorală alături de el ca să cunosc mai bine oamenii din Cisnădie și online pe grupurile din localitate am făcut o campanie publică pentru SUSȚINEREA MERSULUI LA VOT. Dovadă sunt postările mele, cel puțin 30 articole despre responsabilitatea votului, reprezentativitate, noțiuni despre consiliul local. Niciunul din articolele mele de propagandă despre vot nu a vorbit despre Robert Krafft.
NU AM ATACAT USR.
Având experiența administrației centrale din postura de consilier al ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Dragoș Pîslaru, a politicii făcute la nivel central, a experienței campaniei electorale independente a lui
Valeriu Nicolae la parlamentarele din acel an, și bucurându-mă de încrederea lui Robert Krafft, am fost prezent la câteva întâlniri de negociere cu USR pentru formarea unei majorități de opoziție.
Cine este interesat de adevărul de la acele negocieri, poate să-mi scrie un mesaj și va afla. Dacă veți fi mai mulți, voi scrie un articol separat despre asta.
Astfel, am mediat,am condus câteodată întâlniri cu echipa USR de atunci, cu Cornel Vintilă și cu câțiva cisnădieni civici. La o astfel de întâlnire am participat și acum, în 2024, dar rolul cetățeanului implicat a fost luat de altcineva. Nu este momentul să discutăm despre această întâlnire pentru că nu a avut o finalitate. La fel ca și în 2020.
Pot să spun cât se poate de SIGUR că la momentul alegerilor din 2020 ȘTIAM exact cum se vor derula URMĂTORII 4 ANI din ceea ce am văzut la fiecare din actorii acelui concurs.
𝟰 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹
Deși USR Cisnădie m-a murdărit continuu din momentul 2020 până în zilele noastre, contestându-mă de fiecare dată când au putut, MI-A FOST CLAR cine este cu adevărat interesat de binele comunității.
Cu cei (puțini) am format un grup de lucru pe proiectele de hotărâre ale consiliului local, grup care a funcționat ca un watchdog (câine de pază). Cu câteva excepții, am fost printre inițiatorii și negociatorul majorității la vot pentru trei proiecte de hotărâre.
Printre realizările foarte importante a fost negocierea structurii comisiei de urbanism.
În perioada decembrie 2020 - martie 2024 am avut suportul necondiționat al lui Robert Krafft. Lucru pentru care îi mulțumesc public.
Mulțumesc, Robert!
Micul grup civic s-a destrămat pe parcursul anilor. Ca toate lucrurile bune având și el un sfârșit.
Un sfârșit a venit și pentru rezistența lui Robert Krafft. Primăvara acestui an. Nu știu resorturile, nu am condamnat (până la urmă, vezi mai jos, și eu am fost în PNL). Îmi este inexplicabil dar viața m-a învățat că fiecare om are limitele lui și trebuie să fiu tolerant. Poate într-o zi ne va spune deși eu n-am de ce să-i cer asta.
𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹
Sunt sigur că primarul mi-a apreciat aptitudinile, astfel că, la aproape doi ani după alegeri (martie 2022), am fost solicitat să mă implic alături de PNL. Probabil pentru că dușmanii se țin și mai aproape.
Nu înainte de a da curs celor câtorva recomandări punctuale:
- iluminatul pistei de biciclete Cisnădie - Cisnădioara și îngroparea cablurilor
- îngroparea cablurilor pe strada Magurii și refacerea ei (a durat foarte mult din motive cunoscute)
- oprirea interzisă pe strada Măgurii
- și acum pe final, discuțiile cu Marius Grecu, primarul Șelimbărului pentru un drum de legătură din cartierul Arhitecților către Dedeman. Eu am purtat aceste discuții cu Marius Grecu încă din primăvara anului 2021.
Am apreciat într-o anumită perioadă primarul Gheorghe Huja pentru că, deși în multe lucruri n-am fost de acord, a cântărit mai bine pe câteva din ele și le-a dat curs, Cisnădia astăzi arătând pe alocuri un pic mai bine decât în 2020.
Fiind o persoană cu bun simț, nu mă pot preta la atacuri murdare, obișnuite după cum vedem, de campanie.
Nu o fac pentru că eu cred că ar trebui să vorbim cetățenilor despre viitor, nu despre trecut. Din perspectiva așteptărilor cetățenilor pe care le-am observat, îi reproșez doar că nu m-a ascultat mai mult, fiind prea plin de el și obișnuit cu obediența echipei sale.
Vă recunosc contribuțiile, D-le primar Huja!
Dar, NU-I SUFICIENT!
Cisnădia ar fi putut arăta altfel în 4 ani. Limitele primarului, singur cârmuind această localitate, fără prea mult ajutor - și nu pupat în cur de cei din jur, au făcut să nu se realizeze prea multe iar realizările să aibă nu doar viteza melcului dar și calitatea binecunoscutului Dorel.
Având mulți prieteni în PNL central și având parte de respectul unor membri din conducerea PNL, parlamentari și decidenți, am intrat în PNL ca să reformez filiala locală, o filială a cărei membri fiind atât de obedienți încât efectiv filiala se poate confunda cu primarul și invers.
Acesta a fost mandatul pe care mi l-am dat. N-AM REUȘIT NIMIC.
Mai multe nu sunt de zis. Sunt un om onest, cinstit, m-aș murdări să fiu ca Kieltsch sau ca cei ce scapă informații din prostie și slăbiciune morală.
𝗖𝗼𝘀̦𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹
Încă de când eram în PNL s-au pus pe masă două proiecte fantasmagorice: campusul din cartierul Arhitecților și PUZ-ul de pe Strada Lungă către Cisnădioara. M-AM OPUS cu argumente ambelor proiecte. Nu le mai înșir - le-am scris și pe grupuri, oricum acest articol o să fie mare. Le voi reitera individual sau într-un alt articol separat la cererea mai multor persoane.
Am făcut tot ce a ținut de mine, legal, să aduc lumină cetățenilor și să le opresc (găsiți tot în istoricul grupului, pe numele meu, tot ce am scris).
Ba mai mult, absolut mojicește, în PUZ-ul Lungă, am regăsit parcele date “tinerilor” cu nerespectarea nici a procedurii, nici a criteriilor ci DOAR pe OCHI FRUMOȘI. Aici toată toleranța mea s-a consumat. Acest gen de ABUZURI permise creează precedente foarte periculoase. Desigur, ABUZUL este pe măsura nevoilor.
Am făcut public shaming(articole publice menite să trezească rușinea) și am reușit să scot de pe ordinea de zi hotărârea de acordare a acelor terenuri “tinerilor” privilegiați.
În cazul campusului din cartierul Arhitecților m-a ȘOCAT efectiv falsul în acte publice practicat cu ocazia prezentării condițiilor de donație a dezvoltatorului Rubin.
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗢𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗶
Am demisionat din PNL (octombrie 2023) după ce am înghițit această broască. Am luat din nou drumul civic până când, un grup de oameni mi-au cerut sprijinul pentru a candida. Din motive ușor de înțeles, logistic, e mai ușor să candidezi cu un partid (vezi adunatul semnăturilor, de exemplu).
Mă bucur de mult respect și prietenie al multor oameni de bine din țara asta. Am dezvoltat abilități și experiență din perioada guvernului tehnocrat în care mulți și-au pus speranțele, alături de profesioniști tocmai din domeniul social, servicii sociale, salarizare, sănătate. Am ajutat de fiecare dată când am putut, mi-am pus experiența și cunoștințele la dispoziția celor care aveau nevoie de ele.
Unul din acești oameni este Dan Mașca, fondatorul Partidului Oamenilor Liberi. El m-a ajutat, ca să ajut și eu la rândul meu, o mână de oameni care avea oricum ceva mai bun de făcut decât această candidatură.
Și iată-i pe listă!
Ca să nu creadă toți neasumații internetului că mi-e drag în poziția coiului, m-am pus și eu pe cel mai neeligibil loc.
Scriu asta ca să dau un fel de moment zero jegului mediatic de pe facebook cu care, oricât ai avea stomacul de gros, NU SE MAI POATE. Dar nu că nu mai pot eu, ci pentru că cetățenii merită să vadă combatanți onești, un concurs viu, pe proiecte, cu dăruire, DESPRE EI și pentru comunitate.
Puteți crede că aș pune în acest paragraf tot felul de lozinci pentru că și eu ader la toate nevoile unei societăți NORMALE de an 2024, într-un oraș din Uniunea Europeană. Nu le mai scriu.
Astfel, revin la început. M-am mutat aici pentru restul vieții. Sunt tatăl târziu a doi băieți cărora le construiesc o casă și sper, un viitor mai bun aici.
N-AM CUM SĂ STAU DEOPARTE.
N-am cum să las abuzurile să creeze precedente care să-i facă să vrea să plece sau care să viruseze societatea, în care ei vor trăi, per ansamblu.
În încheiere, vă cer/rog să vă faceți datoria și să veniți la vot. Alegeți orice doriți sau simpatizați. Înțelegeți că, musai, consiliul local are nevoie de reprezentativitate cât mai mare și să fie cât mai diversificat pentru a asigura un echilibru al majorității cu obiectivul de a SERVI REAL CETĂȚENII.
ATÂT!